Ik sport met veel plezier om aan mijn dagelijkse beweging te komen.

Addie

Ik ben Addie, 55 jaar en sport al een aantal jaren met veel plezier. Ik heb een zittend beroep waardoor ik overdag niet aan mijn dagelijkse beweging kom. Het sporten zorgt er voor dat ik zo voldoende beweeg zeker op mijn leeftijd vind ik dat belangrijk.

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met sporten, ik deed de cardio apparaten, kick en boks en ben daarna in het krachthonk terecht gekomen. Naast het gezondheidsaspect ga ik ook graag naar WS om er mijn sportmaatjes te ontmoeten, samen sporten, samen schema's doornemen, maar ook samen lachen en tijd voor een praatje. De sfeer bij willemsen bevalt me prima, ik kom er dan ook minimaal 3 x in de week.

Ondanks dat ik meerdere keren per week kwam sporten was ik de laatste tijd niet meer echt tevreden met mijn gewicht. Langzaam maar zeker kwam er toch telkens wat gewicht bij. De laatste meting in het begin van dit jaar was het bijna 86 kilo. Nu is dat met mijn lengte van 1.80m en leeftijd van 55 niet echt iets om ongerust van te worden, maar ik was zelf niet meer tevreden, dus werk aan de winkel !

Een afspraak met Laura ingepland en met haar mijn ontevreden gevoel besproken. Daarop heeft zij voor mij een plan van aanpak gemaakt. Ik moest een voedingsdagboek via mijn telefoon gaan bijhouden. Er werd een voedingsdagmenu gemaakt waarbij er rekening werd gehouden met mijn caloriebehoefte, ook kreeg ik een nieuw trainingsprogramma voor in het krachthonk waardoor ik weer gemotiveerd werd tijdens het sporten.

Mijn doelstelling was om in een aantal maanden terug te zakken rond de 81 kg. Ik begon op 5 februari met een gewicht van 85,7 en een vet % van 22,6. Na 3 weken was dit al teruggelopen naar een gewicht van 82,8 en een vet % van 19,9. Op 16 april zat ik al onder mijn vooraf gestelde doel: 80 kg met een vet % van 17,6. Mijn doel was behaald in amper 2 maanden!

De sleutel tot het succes, hard trainen, goed op je voeding letten en natuurlijk de motivatie en begeleiding die ik van Laura heb gekregen. Ook al ben je wat ouder, je kan altijd nog steeds goede resultaten boeken zolang je er maar zelf in geloofd en doorzet! Natuurlijk zijn er ook dagen dat het wat minder gaat, blessures, een keer geen zin, het hoort er allemaal bij. Juist dan is het belangrijk om naar de sportschool te blijven komen! Al is het alleen maar om de oefeningen die je van de fysio krijgt uit te voeren. Je komt je sportmaatjes weer tegen, je raakt weer gemotiveerd.

Laura gaf me af en toe een figuurlijke schop onder de billen ( heb ik soms nodig) en voor je t weet loop je weer met een voldaan gevoel de sportschool uit. Nog een doel was om de Singelloop in Breda dit jaar ook mee te doen, helaas is dat door een blessure niet gelukt. Derhalve alweer 2 nieuwe doelen voor de komende tijd: Op mijn nieuwe gewicht zien te blijven en natuurlijk de Singelloop 2020 meedoen: 5 km binnen 30 minuten moet haalbaar zijn.

Laura, dankjewel voor je steun, support, schema's, tijd en motivatie, ik voel me prima zo met mijn gewicht van rond de 80 kilo en hoop nog lang te kunnen sporten bij WS.

Start jouw succesverhaal

Samen kunnen we kijken naar jouw doelen.